sunnuntai 9. lokakuuta 2011
Valkosuklaa-Mustikkakakku
Pohja
200 g Digestive keksejä
70 g Voita
Mustikkatäyte
4 dl Mustikoita
200 g Philadelphia tuorejuustoa, maustamaton
2,5 dl Kuohukerma
1 - 1,5 dl Sokeria
1 dl Vettä
3,5 Liivatelehteä
Valkosuklaa täyte
2,5 dl Kuohukermaa
200 g Valkosuklaata
2 Munaa
0,5 dl Sokeria
3,5 Liivatelehteä
Koristeluun
100 g valkosuklaata
Hopeakuulia
Vuoraa noin 26 cm irtoreunavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita. Painele seos vuuan pohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
Valmista ensin mustikkatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, 3 dl mustikkaa ja sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Kuumenna vesi ja sekoita siihen pehmenneet liivatteet. Kaada joukkoon ohuena nauhana sekoittaen samalla vatkaimella. Nostele loput mustikat varovasti täytteeseen niin että ne pysyvät ehjänä. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä noin tunti ennen seuraavaa kerrosta.
Seuraavaksi valkosuklaakerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto ja munavaahto keskenään. Vatkaa joukkoon sula valkosuklaa. Kiehauta pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen sähkövatkaimella. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä yön yli.
Irrota kakku veitsen avulla vuuasta ja siirrä lautaselle. Koristele sulalla valkosuklaalla ja hopeakuulilla. Halutessasi voit tehdä myös valkosuklaalehtiä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan ihanan näköistä! Testaukseen menee :)
VastaaPoistaVieläköhän löydät kommentin näinkin vanhasta postauksesta.. Ajattelin leipoa näitä tuleviin juhliin, mutta mitä tämä kakku sanois pakastamisesta? Onnistuuko? T. Nolo jauhopeukalo
VastaaPoista